Nyköpings Festdagar 2014

Årets Visitmedlem 2013 utsedd
14 februari, 2014
Gemensam turismregion får starkt politiskt stöd
11 april, 2014

Nyköpings Festdagar 2014

Det kan kännas avlägset att nu i februari prata om Nyköpings Festdagar men tiden går fort och snart är vi där. I år är det 1-2 augusti som gäller. I år tar kommunen projektledaransvaret för festdagarna genom Nyköpings Arenor.

Inom besöksnäringen har vi under lång tid försökt få vara med och påverka utformningen av festdagarna. Det är till viss del en reseanledning idag men potentialen är stor att utveckla festdagarna till en ännu större reseanledning. Att locka besökare som inte bara kommer över dagen utan även bor kvar på våra hotell, äter på våra restauranger och handlar i våra affärer. Det är därför vi vill vara med och påverka.
Därför blev jag jätteglad när kommunen bjöd in till ett branschråd. Rådets uppgift är fungera som en rådgivande funktion för projektledaren. Redan vid första mötet framförde jag några synpunkter som diskuterats i föreningen. Bl.a. följande. En kvalitetshöjning avseende marknad/knallar. En satsning mot tema lokalproducerad mat och mer genuint hantverk och mindre av mobilskal och färgglada t-shirts. Vikten av att ha varje fall en mer känd publikdragande artist. Bra tillfälliga matmöjligheter med kvalitet då restaurangerna är fullsatta. Stort fokus med bra aktiviteter för de mindre barnen upp till 10 år som kan locka barnfamiljerna.

Nu ser jag fram mot det fortsatta arbetet i branschrådet. Det är helt rätt modell kommunen valt för detta. Jag tar gärna mot förslag och synpunkter från er som jag kan ta med mig in i branschrådet.

Michael Wulff, ordförande

Kommentera