Gemensam turismregion får starkt politiskt stöd

Nyköpings Festdagar 2014
23 februari, 2014
skavsta
Skavsta inte längre landets tredje flygplats
9 maj, 2014

Gemensam turismregion får starkt politiskt stöd

Turismen i Nyköping och Oxelösund bör marknadsföras gemensamt. Det budskapet var det politisk enighet bakom när branschföreningen Visit Nyköping i samband med sitt årsmöte bjudit in lokalpolitiker till turismdebatt.

Representanter för de lokala partierna i Nyköping och Oxelösund deltog i debatten, som bland annat handlade om partiernas vilja att satsa på en utveckling av turismen i Nyköping/Oxelösundsregionen.
– Det var en bra debatt och det var väldigt positivt att alla partierna vill satsa på ett samarbete mellan de båda kommunerna i turismsammanhang, säger Per Rödseth, som är ledamot i styrelsen för Visit Nyköping och ordförande i Föreningen Femörefortet i Oxelösund.

Per Rödseth berättar att ett konkret besked som politikerna lämnade var att de alla var för en gemensam turistbroschyr och -karta för Nyköping/Oxelösundsregionen. Hittills har det tryckts upp separata sådana för de båda kommunerna.

Under själva årsmötet togs ett beslut att ändra namnet på föreningen till Visit Nyköping Oxelösund. För att göra namnbytet officiellt måste beslutet tas även på nästa årsmöte, men i praktiken byter namn omedelbart, säger Per Rödseth. Exempelvis ska namnet ändras omgående på hemsidan.
– Namnbytet är en viktig symbolfråga, säger Per Rödseth.

Sn 14 april

Kommentera